Home   Over het symposium

Over het symposium

Het symposium “Hoogbegaafdheid en de praktijk” is opgezet om de volgende redenen:
• Omdat sommige leerlingen met een sterk ontwikkelingspotentieel en/of bijzondere talenten specifieke zorg/aandacht behoeven, is het wenselijk dat professionals in de zorg en in het onderwijs elkaar (in de regio) goed weten te vinden en elkaars expertise weten te benutten
• Intentie is om tijdens en vanuit dit symposium (onderwijs)professionals te stimuleren om bij elkaar te rade te gaan en tijdig te verwijzen.

De organisatoren:
Janneke Breedijk van het Regionaal Talentnetwerk Zuid-Holland, Paula Zandstra van Stichting Klimkoord en Wendy Scholtes van Kinderfysiotherapie regio Westland, zijn de organisatoren.
<< Lees hier meer over de organisatoren en waarom zij dit symposium zo belangrijk vinden.

De doelgroep:
Het symposium is er voor leerkrachten, maar ook voor alle andere professionals uit de zorgverlening die veel met hoogbegaafden in aanraking komen. Het onderwijs heeft in deze een bijzondere plek, omdat ongeveer 10% van alle leerlingen kenmerken laten zien die duiden op (hoog)begaafdheid. Naast een sterk ontwikkelingspotentieel beschikken begaafde leerlingen over creërend denkvermogen en een sterke gedrevenheid. Het is niet vanzelfsprekend dat dit zich ook uit in wenselijke prestaties op één of meerdere gebieden. Hiervoor is een veilige, stimulerende leeromgeving nodig, met onderwijsgevenden die oog hebben voor de (onderwijs) onderwijsbehoeften van deze leerlingen.

Werkwijze symposium:
Er zal een gezamenlijke lezing zijn en aansluitend kunnen de deelnemers kiezen uit (4) verschillende interactieve sessies/workshops gerelateerd aan voorbeelden uit de (eigen) praktijk, teneinde zo goed mogelijk aan te sluiten op de leervragen van de deelnemers zelf.

Onderwerpen zullen onder andere zijn:
– AUTISME EN HOOGBEGAAFDHEID
– FAALANGST BIJ BEGAAFDE LEERLINGEN
– WELBEVINDEN OP DE GEZONDE SCHOOL
– OPVOEDINGSPROBLEMATIEK BIJ HOOGBEGAAFDHEID
– INTEGRATIEVE KINDERTHERAPIE

Download hier de flyer: Save-the-date-symposium.pdf
Download hier het programma: Programma symposium 2016-def

Locatie gegevens:
Locatie: De Kiem, Julianaweg 91 te ‘s-Gravenzande
Datum: 4 februari 2016
Tijdstip: Inloop en registratie om 15:30 uur, afsluiting 21:00 uur
Voor koffie/thee en een broodje wordt gezorgd!

Kom dus ook en verrijk samen met anderen je kennis!